Ajankohtaista

Onnistumiskeskustelu ‚Äď 2020 -luvun esimiesty√∂n menestystekij√§n√§
14.01.2020

Onnistumiskeskustelu – 2020 -luvun esimiestyön menestystekijänä

Nykyinen toimintaympäristö haastaa organisaatioita uudistamaan käytäntöjään. Myös 2020-luvulla esimiestyön merkitys on kriittinen. Se miten esimies asennoituu, miten hän on toimii  ja mitä painottaa on keskiössä - näiden kautta määrittyy onko esimies mahdollistamassa organisaation onnistumista vai edesauttamassa sen epäonnistumista. 2020 -luvulla onnistumista luova esimies käy Onnistumiskeskusteluja henkilöstön kanssa. Onnistumiskeskustelun tarkoituksena on yhteisen ymmärryksen muodostuminen, merkityksellisyys ja vahvuuksien sekä voimavarojen tiedostaminen. Nämä ruokkivat ja tukevat työntekijän motivaatiota.

ProTulos tarjoaa Onnistumiskeskustelukäytännön luomiseen ja niiden toteuttamiseen valmennusta. Onnistumiskeskustelun myötä päivitetään organisaation kehityskeskustelukäytäntö vastaamaan 2020 -luvun tarpeita. Sen myötä esimiehen ja työntekijän välillä vallitsee yhteinen ymmärrys tavoitteista ja tavoitteiden saavuttamisen edellyttämistä asioista. Onnistumiskeskustelu perustuu ratkaisukeskeisyyteen, jossa keskeisessä roolissa ovat työntekijän voimavarat, vahvuudet ja edistymisen havaitseminen. Valmennuksessa esimies saa kattavasti välineet ja menetelmät ratkaisukeskeiseen toimintaan. 

Olennaiseen keskittyvä tuloksellinen esimies panostaa Onnistumiskeskusteluun, jonka myötä paitsi tavoitteet myös voimavarat ja vahvuudet, jolla tavoitteet saavutetaan tulevat näkyväksi. Laadukkaasti toteutettu Onnistumiskeskustelu tukee olennaiseen keskittymistä, työn mielekkyyden kokemuksia sekä säästää aikaa. Kun Onnistumiskeskustelut käydään hyvin, toiminta arjessa suuntautuu epävarmuuden kokemusten, korjausliikkeiden ja varmistelun sijaan oikeisiin asioihin.

Annamme mielellämme lisätietoja – kysy lisää.

 


Ty√∂ntekij√§n K8 -malli ‚Äď hyvinvointia ja tuloksia
30.10.2019

Työntekijän K8™-malli ohjaa hyvinvoivan ja tavoitteet saavuttavan työntekijän toimintaa työyhteisössä. Mallin hyödyntämisen myötä organisaatio luo onnistumisen struktuurin. K8 -mallin myötä jokainen työyhteisön jäsen johtaa itseään, pitää huolen työhyvinvoinnistaan ja motivaatiostaan ja panostaa työniloa kokien yhteisten tavoitteiden saavuttamiseen.

Jos haluat luoda onnistumisen struktuurin, kerromme mielellämme lisää K8-mallista.


Asiakaspalvelun ajokortti‚ĄĘ - varmista erinomaiset asiakaskokemukset
02.09.2019

Asiakaspalvelun ajokortti™ varmistaa erinomaisten asiakaskokemusten toteutumisen. Kokonaisuus on rakennettu tavoitteena aidosti asiakaskeskeinen organisaatio, joka tuottaa erinomaisia asiakaskokemuksia. Asiakaspalvelun ajokortin suorittamisen myötä jokainen organisaatiossa toimiva ymmärtää olevansa asiakaspalvelija ja omalla panoksellaan edesauttaa erinomaisten asiakaskokemusten syntymistä. Ajokortti on mahdollista suorittaa verkko-opintoina.

Kiinnostuitko? Kerromme mielellämme lisää.


Tiiminvet√§j√§n√§ onnistuminen - Tulosta Tuottava Tiiminvet√§j√§ TTT¬ģ-toimintamalli organisaatioiden hy√∂dynnett√§v√§ksi
23.04.2019

Tulosta Tuottava Tiiminvetäjä TTT® toimintamalli on kehitetty yhteistyössä menestyvien organisaatioiden tiiminvetäjien ja esimiesten kanssa. Toimintamalli sisältää askelmerkit hyvinvoivan ja tavoitteet saavuttavan tiimin kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Malli koostuu seuraavista osa-alueista ja niiden haltuunottamisesta:

  • Lähtökohta: Tiiminvetäjän rooli ja tehtävät
  • Sisäistäminen: Tiiminvetäjän roolin työstäminen ja haltuun ottaminen
  • Sitoutuminen: Tiiminvetäjän ja esimiehen yhteistyö
  • Yhteistyö: Hyvinvoiva ja tavoitteet saavuttava tiimi
  • Tulosta tuottavat teot: Tiiminvetäjän ”työkalupakki” arkeen
  • Arjen haastavat tilanteet ja niiden ratkaisumallit
  • Kehittäminen: Miten tästä eteenpäin?

Valmennus voidaan toteuttaa kaikille avoimena valmennuksena tai organisaatiokohtaisena, jolloin toteutukseen sisältyy aina esikartoitus. Esikartoitus toimii osallistujille orientaatiota valmennukseen ja antaa valmennuksen vetäjälle tietoa sisällön räätälöintiin, painopistealueiden määrittämiseen.

Kysy lisää ja/tai tilaa valmennus henrietta.aarnikoivu@protulos.fi.

 

 


Tunnista organisaation kulttuuri ja kehitä onnistumisen kulttuuri
04.02.2019

Menestyvä työyhteisö edellyttää myös kulttuurin kehittämistä. Onnistumisen kulttuuri -kokonaisuus sisältää kulttuurin mittauksen, tavoiteltavan kulttuurin määrittämisen ja toimenpiteet sen saavuttamiseksi. Asiakas saa hyödynnettäväkseen raportin, joka tukee Onnistumisen kulttuurin kehittämistä.  Kokonaisuuteen sisältyy tavoitteiden saavuttamista tukevan kulttuurin määrittäminen, nykyisen kulttuurin arviointi ja toimenpiteiden määrittäminen kulttuurin saavuttamiseksi. Kokonaisuuden hinta vain 2000 euroa + ALV. Kysy lisää.


Nyt myös psyykkista valmennusta tarjolla
04.02.2019

ProTuloksessa nyt myös osaamista psyykkisen valmennuksen saralla. Psyykkinen valmennus purkaa tavoitteiden saavuttamisen tiellä olevia esteitä ja tukee tavoitteiden saavuttamista Psyykkista valmennusta voidaan toteuttaa yksilötasolla ja ryhmässä.  Kysy lisää.

 


Yhteystiedot

Palveluksessasi

Henrietta Aarnikoivu
050 514 5617
henrietta.aarnikoivu(a)protulos.fi

Korvaa (a)-merkki sähköpostiosoitteessa @-merkillä.
Laskutus- ja postiosoite:

ProTulos Oy


Protulos Lahti
Sopenkorvenkatu 12
15800 Lahti